کاردانی به کارشناسی مهندسی برق

رشته مهندسی برق در ايران با استقبال زيادي مواجه شده است، شايد بتوان گفت طي سه دهه اخير برجسته‌ترين استعداد‌ها و رتبه‌هاي برتر دوره‌هاي كارشناسي جذب اين رشته شده‌اند. با توجه به سطح آموزش در دانشگاه‌هاي كشور به لحاظ علمي و تئوريك و هماهنگي كتابهاي مرجع با منابع دانشگاه‌هاي معتبر دنيا، فارغ‌التحصيلان اين رشته قابل مقايسه با دانشجويان دانشگاه‌هاي معتبر جهان هستند و در صورت عزم به ادامه تحصيل در خارج از كشور با مشكلات كمتري (در قياس با ديگر رشته‌ها) روبه‌رو خواهند شد.

اين رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته داراي سه گرايش اصلي قدرت، الكترونيك و فناوری اطلاعات (ICT) است. تقريباً 90 درصد دروس گرايش‌ها در دوره كاردانی يكسان است و به دليل تفاوت در مابقي دروس، در كنكور کاردانی به كارشناسي معمولاً اكثر دانشجويان با توجه به رشته خود در دوره كاردانی در اين آزمون شركت مي‌كنند. البته موارد نادري كه دانشجويان به دليل علاقه با مطالعه دروس گرايش ديگري خود را به سطح مطلوب رسانده وموفق شده‌اند نيز ديده شده است، اما به طور عام توصيه به تغيير گرايش در کاردانی به كارشناسی نمي‌شود.

در زمان كنوني با توجه به تعداد پذيرش و خروجي دانشگاه‌ها، شايد بتوان گفت بازار كار يكساني براساس گرايش‌هاي مختلف پيش‌بيني مي‌شود (هر چند سياست‌هاي كلان دولت و همچنين وضعيت فعاليت بخش‌هاي خصوصي در زمان‌هايي ممكن است اين توازن را به هم بزند.)

اما به عنوان توصيه‌هاي تكميلي مي‌توان گفت دانشجوياني كه در دروس الكترونيك و مدار منطقي داراي ضعف هستند، بهتر است گرايش‌هاي الكترونيك را انتخاب نكنند. داوطلباني كه در دوره كاردانی در درس ماشين‌هاي الكتريكي ضعف داشتند، بهتر است وارد گرايش قدرت نشوند.