کارشناسی ارشد مجموعه هنرهای ساخت و معماری (کد 1361)
معرفی کامل رشته مجموعه هنرهای ساخت و معماری در آزمون کنکور مقطع کارشناسی ارشد:
کارشناسی ارشد رشته هنرهای ساخت و معماری دارای دو جنبه هنری و فنی است كه درس های طراحی، زیبایی شناسی و نحوه زیبا كردن حجمها ، نماها و پلان ها به هنر بر میگردد و دروسی مثل سازه های بتنی و فلزی، مقاومت مصالح، ایستایی، تاسیسات مكانیكی و الكتریكی به جنبه فنی این رشته مربوط میشود. کارشناسی ارشد هنرهای ساخت و معماری دروس هنری اهمیت بیشتری داشته و دروس علمی و فنی در راستای دروس هنری است. برای مثال یك معمار در طراحی خانه باید فضای آرامشبخشی را ایجاد كند تا باعث اضطراب ، خستگی و دلتنگی نگردد. كاری كه بیش از رعایت اصول فیزیكی مثل نور و
صوت، نیاز به آشنایی با اصول زیباییشناسی دارد. معماری تركیب، طراحی و پدیدآوردن فضای زیست انسان در طبیعت است
گرایشها و موقعیتهای شغلی و استخدامی (بازار کار) رشته مجموعه هنرهای ساخت و معماری (کد 1361) :
- مدیریت پروژه و ساخت
- فناوری معماری
- معماری بیونیک
- معماری دیجیتال
- معماری و انرژی
- مدیریت ساختهها
گرایشها و موقعیتهای شغلی و استخدامی ( بازار کار ) رشته مجموعه هنرهای ساخت و معماری ( کد 1361) :
فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد رشته مجموعه هنرهای ساخت و معماری میتوانند در یكی از مشاغل اجرایی، پژوهشی و آموزشی، در سازمانها و نهادهای دولتی، ارگانهای برنامهریزی، بنگاههای سرمایهگذاری، مهندسین مشاور، شركتهای پیمانكاری و غیره، تصدی مسئولیتهایی از قبیل كارشناس، سرپرست و مدیر واحدهای اجرایی چه در مرحله ساخت و چه در مرحله برنامهریزی را عهدهدار گردند.
همچنین دانش آموختگان براساس تواناییهایی كه در روند آموزش كسب میكنند میتوانند در حوزه های زیر فعالیت کنند :
- راهبری و سرپرستی دفاتر مشاوره معماری،
- نظارت عمومی و عالی بر صحت انجام كار در عملیات اجرایی ساختمانی،
- مدیریت و هماهنگی اجرائی پروژههای معماری (تا حد بناهای متوسط)،
- همكاری با متخصصین در امور مربوط به برنامهریزی مجتمعها در مقیاسهای متفاوت
بازار كار مرتبط با گرایش تكنولوژی معماری در ایران را میتوان در دو زمینه مورد بررسی قرار داد:
زمینه اول در ارتباط مستقیم با این رشته میباشد كه به مصالح، روشهای نوین و مهندسی معماری مربوط میشود؛ كه در این زمینه متأسفانه بازار كار این رشته خیلی وسیع نیست و تنها میتوان به بازارهای خاص و محدود که شامل :
- سازههای كششی
- سازههای فضاكار
- تكنولوژی عناصر مانند 3d panel ها
زمینه دوم مرتبط با بازار كار را میتوان به صورت مشترك با دانشجویان معماری معماری معرفی كرد. دانشجویان تكنولوژی معماری میتوانند در دفاتر مشاوره معماری فعالیت كنند. بیشترین فعالیت در این زمینه را میتوان شركت در مشاوره معماری برای ساخت ساختمانهایی با تكنولوژی جدید معرفی كرد (كه البته در ایران محدود میباشد.
دارندگان مدرك مدیریت پروژه و ساخت میتوانند در حیطه فعالیتهای اجرایی در بزرگترین شركتهای ایرانی و یا نمایندگیهای خارجی مشغول به كار شده یا حتی صرفاً كار پژوهشی انجام دهند. از آنجا كه تعداد مدرسین در این رشته زیاد نیست، دانش آموختگانی كه قصد تدریس در دانشگاه را دارند، حتماً موفق به كسب این موقعیت خواهند شد. جهت مشاهده ظرفیت پذیرش و قبولی رشته مجموعه هنرهای ساخت و معماری (کد 1361 ) در آزمون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاههای سراسری روزانه و نوبت دوم، آزاد ، پیام نور ، غیر انتفاعی ، پردیس بین الملل ، شبانه و فرهنگیان در سالهای اخیر روی لینکهای زیر کلیک نمایید.
برای کسب اطلاعات درباره خدمات مؤسسه در سایر رشته های کارشناسی ارشد و همچنین اطلاعات سودمند از قبیل معرفی کامل رشته ها , مشاوره تخصصی, تحلیل آزمون ها, ظرفیت پذیرش دانشگاه ها، نام دروس و ضرایب, برنامه آزمون های آزمایشی , برنامه کلاس های حضوری و آنلاین, کتاب و … به صفحه کارشناسی ارشد مراجعه نمایید.