آزمون قضاوت از جمله پراهمیت ترین آزمون های حقوقی است که علاقه مندان به تصدی منصب قضا میتوانند در هر سال در آزمون مذکور شرکت نمایند. مهمترین تفاوت آزمون مذکور با آزمون وکالت، عدم محصور بودن آزمون قضاوت در مرحله علمی است. به عبارت دیگر آزمون وکالت تنها آزمونی علمی است که داوطلب با مطالعه آن میتواند موفق به قبول شدن در آن و در نهایت اخذ پروانه وکالت شود، ولی آزمون قضاوت تلفیقی از مراحل علمی، روانشناسی و گزینش است که فرآیند آن طولانی تر از آزمون وکالت بوده و قبولی در آزمون علمی به تنهایی برای آن کافی نیست. هر ساله آزمون قضاوت برای غیر روحانیون به دو صورت جذب عمومی و اختصاصی برگزار میشود.
مراحل جذب عمومی بدین شرح است:
1ـ مرحله تستی علمی
2ـ مرحله تشریحی علمی
3ـ مرحله مصاحبه حضوری علمی
4ـ مرحله روانشناسی شامل:
- تست های روانشناسی
- مصاحبه حضوری/ روانشناسی
5ـ مراحل گزینش که شامل:
- تحقیقات محلی
- مصاحبه عقیدتی ـ سیاسی
6ـ اختبار یا تأیید صلاحیت
مدت مراحل مذکور معمولاً بیشتر از یک سال و بسته به شرایط داوطلب حتی بیشتر زمان میبرد و پس از طی این مراحل دوره کارآموزی داوطلب شروع میشود. تفاوت جذب اختصاصی یا جذب عمومی تنها در مراحل علمی آن است که در آن داوطلبانی که دانش آموخته از دانشگاه هایی هستند که لیست آن را معاونت منابع انسانی قوه قضاییه منتشر میکند و دارای معدل بالای 16 یا 17 نیز هستند مستقیم به مرحله سوم یعنی مصاحبه حضوری شفاهی میروند و الباقی مراحل یکسان هستند.

خدمات آموزشی این موسسه در بخش قضاوت شامل موارد ذیل می باشد:
کتاب های کمک آموزشی:
برای هر یک از دروس عمومی و تخصصی این کتاب ها شامل تشریح جامع و کامل مطالب در قالب درسنامه است که منطبق با آخرین منابع و تغییرات سازمان سنجش می باشد. این درسنامه ها به همراه نکات تستی و مطالب مهم می باشد که در آن ها پاسخگویی به سؤالات آزمون های سراسری قضاوت همراه با توضیح ساده و روان آورده شده است. جهت مشاهده و خرید کتاب های آموزشی کلیک کنید.