دروس امتحانی آزمون کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی
عناوین دروس امتحانی: 1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2- ریاضیات، 3- شیمی مواد غذایی، 4- میکروبیولوژی مواد غذایی، 5- تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)، 6- اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی.
جدولکلی نام دروس امتحانی و ضرایب هر یک در آزمون کنکور کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی:
عناویت دروس امتحانی :
|
||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
رشته | گرایش | کد ضریب |
ضرایب دروس امتحانی به ترتیب دروس (از راست به چپ) | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |||
علوم و مهندسی صنایع غذایی | 1) صنایع غذایی | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 2 |
2) شیمی مواد غذایی | ||||||||
3) زیست فناوری مواد غذایی | ||||||||
4) فناوری مواد غذایی |
دروس آزمون کارشناسی ارشد صنایع غذایی
فارغ التحصیلان رشته مهندسی كشاورزی (علوم و صنایع غذایی) برای تحصیل در مقطع كارشناسی ارشد میبایست بر دروس زیر تسلط كامل داشته باشند:
« زبان عمومی و تخصصی »
تعداد سؤالات این درس در آزمون سراسری سال 96 شامل 30 سؤال است. همانطور كه از نام درس پیداست، شماری از سؤالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آنها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی رشته مهندسی كشاورزی (علوم و صنایع غذایی) است.
بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقلهایی را داشته باشند مطالعه و سرمایهگذاری در این درس میتواند منطقی باشد.
معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اكثر رشتهها در دانشگاههای مختلف متفاوت است و اساتید این درس به صورت سلیقهای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی میكنند.
كتاب انگلیسی برای دانشجویان صنایع غذایی مؤلف مهندس جزایری در بعضی دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد.
خواندن كتابهای زبان عمومی و همچنین زبان تخصصی موسسه مدرسان شریف برای رسیدن به تسلط در این درس كفایت میكند.
در كتاب زبان عمومی مطالب گرامری و یك سری لغات و اصطلاحات عمومی و همچنین تستهای عمومی رشتههای مختلف گنجانده شده و داوطلبان حتی در صورت فراموشی درس زبان میتوانند خود را به سطح مطلوبی با استفاده از این كتاب برسانند.
در كتاب زبان تخصصی موسسه مدرسان شریف افزون بر بررسی و ارائه پاسخ تشریحی و ترجمه تستهای كنكورهای كارشناسی ارشد سالهای قبل (از سال 95 ـ 75) لغات، اصطلاحات و متون رایج در رشته مهندسی كشاورزی (علوم و صنایع غذایی) به همراه ترجمه آنها گنجانده شده و ضمن آموزش و ترجمه متون مختلف، تستهای چهارگزینهای تألیفی برای آشنایی هرچه بیشتر داوطلبان آزمون كارشناسی ارشد با سؤالات درس زبان تخصصی این رشته آورده شده است. در ضمن تستهای علوم و صنایع غذایی با پاسخهای تشریحی در این كتاب برای آشنایی با تستهای بیشتر در كتاب گنجانده شده است.
« ریاضیات »
درس ریاضیات در رشته مهندسی كشاورزی (علوم و صنایع غذایی) در آزمون سال 96 شامل 30 تست بوده و ضریب آن 2 میباشد. مواد امتحانی این درس مجموعهای از مطالب ریاضی کنکور کارشناسی و ریاضیات دانشگاهی است. سرفصلهایی كه در كنكور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- تابع، حد و پیوستگی، مشتق و كاربرد آن، معادلات دیفرانسیل مرتبه اول و دوم
- انتگرال و کاربرد آن، دنباله و سری، اعداد مختلط، بردار، ماتریس، توابع چند متغیره
- انتگرال دوگانه و سه گانه، انتگرال روی خم و روی سطح، مختصات قطبی، سریها
- قضایای دیورژانس، استوكس، هندسه تحلیلی، توابع برداری، تبدیل لاپلاس و کاربردهای آن
برای فائق آمدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های ریاضیات دانشگاهی مانند کتب دکتر شیدفر استفاده نمود.
با توجه به گستردگی این درس ممكن است در دانشگاه تمامی سرفصلهای لازم تدریس نشده باشد و اینكه اكثر دانشجویان در این درس پایه ضعیفی دارند انتشارات مدرسان شریف اقدام به تألیف كتابی نموده كه كلیه مباحث مربوطه از پایه با بیانی سلیس و روان بیان شده است و همچنین با توجه به اینكه این درس نیاز به حل تمرین زیادی دارد تستها و مثالهای زیادی همراه با پاسخ تشریحی و توضیحات لازم برای درك بهتر سؤال آورده شده است كه برای مسلط شدن بر این درس منبع جامع و مفیدی میباشد.
« شیمی مواد غذایی »
درس شیمی موادغذایی در کنکور کارشناسی ارشد سال 96، شامل 25 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد. سرفصلهایی كه در كنكور علوم و صنایع غذایی از این درس از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- كربوهیدراتها، آب، دیسپرسیونهای غذایی
- پروتئینها، آنزیم، لیپیدها، رنگ مواد غذایی
- ویتامینها و مواد معدنی و طعم موادغذایی میباشد.
برای فائق آمدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های شیمی مواد غذایی مولف دكتر فاطمی و دكتر بابك قنبرزاده استفاده نمود.
با توجه به گستردگی این درس ممكن است در دانشگاه تمامی سرفصلهای لازم تدریس نشده باشد بنابراین بهتر است کتابی جامع و کاربردی تألیف شود و انتشارات مدرسان شریف اقدام به تألیف این كتاب كه سؤالهای 15 سال گذشته آزمون کارشناسی ارشد به همراه پاسخهای تشریحی میباشد نموده است و همچنین به بیان ساده تمامی مطالب مفید و كنكوری منابع ذكر شده را توضیح میدهد كه برای داوطلب میتواند بسیار مفید باشد.
« میكروبیولوژی موادغذایی »
درس میكروبیولوژی موادغذایی در رشته مهندسی كشاورزی (علوم و صنایع غذایی)در کنکور سراسری سال 96 در مقطع ارشد، شامل 25 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد. سرفصلهایی كه در كنكور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- طبقهبندی باكتریها، عوامل موثر بر میكروارگانیسمها
- روشهای تعیین میكروارگانیسمها، روشهای نگهداری موادغذایی
- بیماریهای باكتریایی ناشی از موادغذایی طبقهبندی كپك و مخمر و انگلها میباشد.
برای مسلط شدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب میكروبیولوژی موادغذایی مؤلف جی استفاده نمود. انتشارات مدرسان شریف اقدام به تألیف این كتاب نموده و تمامی مباحث را به صورت كامل و جامع بیان کرده و با تستها و مثالهایی كه ذکر شده به یادگیری بهتر دانشجو كمك میكند و پاسخ تشریحی این سؤالات نكات مهم را در ذهن دانشجو تداعی مینماید.
« تكنولوژی موادغذایی »
درس تكنولوژی موادغذایی در رشته مهندسی كشاورزی (علوم و صنایع غذایی) برای آزمون کارشناسی ارشد سراسری سال 96 ، شامل 45 سؤال بوده و ضریب آن 4 و یكی از دروس مهم این رشته میباشد. سرفصلهایی كه در كنكور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- لبنیات
- غلات
- روغن
- كنسرو
- اصول نگهداری
- قند
برای تسلط بیشتر بر سؤالات این درس می توان از :
- کتاب تكنولوژی لبنیات مؤلفین دكتر علی مرتضوی، قدس روحی
- تكنولوژی قند مؤلفین دكتر مصباحی، دكتر بهزاد
- تكنولوژی روغن مؤلف فرشته مالك
- تكنولوژی غلات مؤلفین دكتر هادی پیغمبردوست
- دكتر ناصر رجبزاده و كنسرو و اصول نگهداری مؤلف دكتر حسین فاطمی
استفاده نمود. با توجه به پراكندگی و توزیع منابع این درس انتشارات مدرسان شریف این كتاب را ارائه كرده و تمامی مطالب مربوط به این درس را به صورت ساده و روان توضیح داده است و وجود مثالها و تستهای سالهای گذشته باعث تثبیت مطالب در ذهن دانشجو میشود.
« اصول طراحی كارخانجات و مهندسی صنایع غذایی »
درس اصول طراحی كارخانجات و مهندسی صنایع غذایی در کنکور شامل 25 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد.
سرفصلهایی كه در كنكور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- اهداف طراحی كارخانه، مسائل اقتصادی طرح، انتقال تكنولوژی
- مجوزها و استعلامها، عوامل موثر در طراحی محل كارخانه، اتوماسیون
- ترسیم فلوچارت، مشخصات ساختمانی كارخانه و بخش اداری، آحاد، ابعاد
- چگالی، غلظت، فشار، زاویه ریپوز و لغزش، سرعت تهنشینی، موازنه جرم انرژی
- مكانیك سیالات، تنش و كرنش، ویسكوزیته، معادله پیوستگی و برنولی، ارتفاع معادل
- وسایل اندازگیری مشخصات سیال، پمپ، نور، انواع انبار و سیستمهای وابسته، موتورخانه
- سردخانه، آب مصرفی، سیستمهای انتقال، لولهكشی، نیروی برق و كابلها، فلزات مناسب
- ترمودینامیك، كاربرد انجماد، انتقال حرارت به روش هدایتی، جابهجایی و تشعشعی و انتقال حرارت كلی
- فرآیند حرارتی، تولید سرما، تبخیر و خشك كردن، انتقال جرم و خوردگی
برای تسلط بیشتر بر سؤالات این درس میتوان از :
- کتاب اصول طراحی كارخانجات مؤلف دكتر شاهدی
- اصول طراحی كارخانجات مؤلفین دكتر كلباسی و دكتر محمد حسین حسینی استفاده نمود.
- در كتاب مدرسان شریف سعی شده تمامی مطالب مفید و سرفصلهای كنكوری این منابع به صورت كامل و جامع بیان شود و تستها و مثالهای مابین مباحث سبب فهم بیشتر مطالب شود